"Nu trebuie să trec prin viaţă fără să las o urmă,o lacrimă,o tresărire din câte am avut pentru tot ce mi s-a părut frumos şi bun." Cella Serghi

26 noiembrie 2014

IluziiCu cat ne maturizam mai mult, cu atat intelegem ca zi de zi ne hranim cu iluzii. Si macar de am dori acest lucru; macar de l-am face cu buna intentie si cu un scop precis. Dar nu, iluziile ne acapareaza si noi le lasam sa ne invaluie.Uneori ne intrebam care este diferenta dintre speranta si iluzie? Oare mai suntem capabili sa le deosebim? Se suprapun, pana noi insine devenim o himera, nestiind incotro mergem. 
Iluziile te ingradesc, construiesc ziduri inalte intre tine si realitate. Si ramai prins acolo luptandu-te sa ramai constient de realitatea de dupa ziduri. O sa pierzi. Aceasta e firea lucrurilor, nu se poate sa castigi intotdeauna. Altfel cum ai putea invata sa ramai viu? 
Speranta exista cand esti realist. Cand stii ca un om poate fi resuscitat si readus la viata, atunci este speranta. Dar daca acel om s-a dus si tu incerci sa-l resuscitezi? Aceea este iluzia. “Usually we walk around constantly believing ourselves. 
"I'm okay" we say. "I'm alright".
 But sometimes the truth arrives on you and you can't get it off. 
That's when you realize that sometimes it isn't even an answer--it's a question.
 Even now, I wonder how much of my life is convinced.” 

Markus ZusakThe Book Thief

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu la ce te gândești?