"Nu trebuie să trec prin viaţă fără să las o urmă,o lacrimă,o tresărire din câte am avut pentru tot ce mi s-a părut frumos şi bun." Cella Serghi

10 noiembrie 2014

Cand viata iti da de ales. De ce nu exista noroc sau ghinion.


Aud oameni in fiecare zi spunand :" Asa a fost sa fie, a avut si ghinion" sau " A avut noroc, altfel nu reusea".  Cand aud acele doua cuvinte, ma trece un fior pe sira spinarii si stau si ma intreb cum oare putem crede ca ceva ce ni se intampla in viata este din cauza ca am avut ghinion.
Exista perioade cand te trezesti intr-un punct care pare a fi fara iesire; apoi stai si te intrebi cum ai ajuns acolo. Apoi te adancesti din ce in ce mai mult in loc sa-ti dai o palma si sa mergi mai departe. Insa cred ca avem nevoie de astfel de momente. Avem nevoie de o resuscitare care sa ne puna pe picioare din cand in cand. Pentru ca atunci cand nu mai ai de ales, vei face tot ce nu ai avut curajul sa faci inainte. Se numeste instinct de supravietuire.
Viata nu este facuta din intamplari si cursul ei nu este dictat de superstitii, ghinion sau noroc. Astea le-am inventat noi, oamenii, ca sa gasim scuze pentru ce nu ne putem asuma. Am spus-o si o voi spune pana cand voi inchide ochii: tot ceea ce ni se intampla in viata este rezultatul alegerilor noastre. Daca sa spunem ca intr-o zi te-a lovit o masina dar ai scapat cu zgarieturi si apoi iti spui ca ai avut noroc, mai gandeste-te o data. Poate cel care conducea masina a ales sa conduca cu o viteza mica. 
Nu exista coincidente, in viata nu dam cu banul. 
Ce alegem astazi, ne va influenta maine, sau peste o saptamana, sau poate peste 20 de ani. Dar atunci vom fi uitat de mult si vom fi dat vina pe ghinion. Insa totul se intoarce ca un bumerang. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu la ce te gândești?