"Nu trebuie să trec prin viaţă fără să las o urmă,o lacrimă,o tresărire din câte am avut pentru tot ce mi s-a părut frumos şi bun." Cella Serghi

23 iunie 2012

Fericire.Stare.Moment.

     Te-ai intrebat vreodata ce este cu adevarat fericirea ? In dictionar scrie asa : FERICÍRE, fericiri, s. f. Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină.  Este o stare. 
      Si ce e aceea o stare? STÁRE stări f.  Situație sau mod în care se prezintă cineva sau ceva la un moment dat.
     La un moment dat -pana si dictionarul ne spune ca starea de fericire se intampla intr-un anumit moment.Iar momentele :MOMÉNT, momente, s. n. 1. Interval scurt de timp; clipă, secundă. 
       Concluzia ? Fericirea este o stare care poate sa dureze chiar si o secunda. Tu, omule, iti dai seama cat de mult trebuie sa savurezi clipa aceea de fericire ? Cat trebuie sa o pretuiesti ? Exact atunci nu cand o vezi deja in trecut .
       Trebuie sa stii sa culegi fericirea in fiecare zi. Este peste tot, este in razele soarelui pe care le vezi dimineata , este in zambetul mamei , este in rasul copilasilor, este in florile din parc. Daca ai sti DOAR sa deschizi larg ochii si sa vezi fericirea, ar dura mai mult de o secunda.
Trebuie să ai seninătatea de a accepta ceea ce nu poţi schimba,
 curajul de a schimba ceea ce poţi şi mai ales,
 înţelepciunea de a face diferenţa dintre ele."
-Marc Levy

2 comentarii:

Tu la ce te gândești?