"Nu trebuie să trec prin viaţă fără să las o urmă,o lacrimă,o tresărire din câte am avut pentru tot ce mi s-a părut frumos şi bun." Cella Serghi

12 aprilie 2012

Poveste -partea a7a- Nimic nu este pentru totdeauna.

Undeva in istoric, v-am spus o poveste de iubire in sase parti a doi adolescenti (POVESTE - partea 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 ). Era vorba de o iubire inocenta pe care o traim cu totii mai devreme sau mai tarziu; cei care nu ajung sa o traiasca le pot spune ca imi pare rau pentru ei. Povestea a mai continuat mult timp din momentul in care eu am terminat sa va mai mai spun despre ea, a continuat pana la 3 ani si 6 luni,da! M-am intors acum sa va spun ca ...toate povestile au un sfarsit si NIMIC nu este pentru totdeauna, nimic! Acesta e finalul unei povesti fara sfarsit.

Au trecut impreuna prin multe ,au ajuns din doi liceeni de 17 ani sa fie doi studenti de 20 de ani.. s-au iubit mai presus de toate , s-au respectat ...toate pana la un moment dat.
El i-a spus ei mereu :" Nu va interveni nimeni niciodata intre noi , decat daca este lasat. Dumnezeu ne-a unit, daca El nu ne va desparti ,cine va avea puterea sa o faca? Este cineva mai presus ca EL?". Si a fost altcineva . Ruptura dintre ei s-a produs treptat, nu realizau cat de mult se indepartau unul de celalalt , mai ales din cauza obisnuintei care era ca un efect placebo. OBISNUINTA asta , ne poate face sa nu mai apreciem dragostea, stiati? Obisnuinta se infiltreaza intre 2 oameni , ii minte ,le da o stare de confort din care le e greu sa mai iasa si apoi...dintr-o data ,obisnuinta desparte oamenii.
Cum s-a gresit? Ea era neconditionat acolo langa el. Indiferent de orice. Acest lucru i-a dat lui siguranta aceea ca , nu conteaza ce s-ar intampla, ea e acolo si va fi mereu. Asa ca nu a mai apreciat-o asa cum ar fi trebuit. Ea a uitat sa se faca vruta, a uitat sa se puna in "pericolul" de a fi pierduta de el si ...practic, el nu mai avea pentru ce sa mai lupte. SIGURANTA. Exact ca atunci cand ne gandim la mama noastra: mama nu ne va parasi vreodata , ne va ierta mereu , ne va primi inapoi oricat de mult am gresi.
El? A inceput sa nu-si mai deschida sufletul in fata ei , s-a lasat prins de mrejele altcuiva cu care prefera sa-si imparta gandurile si usor usor, fara sa realizeze macar, pe ea, a lui, a lasat-o in urma..Nu a avut curajul niciodata sa recunoasca faptul ca o inselase luni intregi, fie ca doar cu gandul, cu privirea ,cu trupul...dar o inselase. El a luat decizia sa se desparta, si din nou a ascuns adevaratul motiv: faptul ca era o a treia persoana intre ei. Acea a treia persoana este acum NOUA EA a LUI.
Pana acum 2 luni , timp de 3 ani si 6 luni ,un lucru pe care EA l-a stiut sigur era ca il iubea pe el mai mult decat propria viata. Dupa 2 luni in care nu si-au vorbit , nu au auzit unul de celalat..EA poate spune ca il mai iubeste?E confuza. Stie sigur ca ii este sufletul plin de dispret si de indiferenta ,pentru ca ..oricum ar fi fost , nu merita asta. Niciun om nu merita sa fie mintit fara scrupule.Nimeni. Inseamna ca esti lipsit de suflet daca poti minti un om asa . Nu esti om.

Dragostea? Este atat de fragila , este rea si lipsita de ratiune. Dragostea pune stapanire pe tine ,iti ia tot, nu-ti lasa nimic. Merita pentru cateva clipe de fericire suprema sa-ti sacrifici totul si sa ramai cu nimic? Inca vreau un raspuns la intrebarea asta.
Unde dispare iubirea cand doi oameni se despart?Ea unde se duce?Trebuie sa fie un loc, ceva;mi se pare nedrept sa dispara pur si simplu fara o explicatie.Ce-a mai ramas din NOI? ...
...Care NOI?!Nu-mi amintesc sa fi cunoscut vreodata pe...NOI.Sfarsit.


2 comentarii:

  1. Siguranta faptului ca mereu cineva va fi acolo pentru tine si te va iubi este cel mai valoros lucru iar cine nu apreciaza si renunta la acest dar.nu stie sa iubeasca.

    RăspundețiȘtergere
  2. E lucru mare sa stii sa iubesti.

    RăspundețiȘtergere

Tu la ce te gândești?