"Nu trebuie să trec prin viaţă fără să las o urmă,o lacrimă,o tresărire din câte am avut pentru tot ce mi s-a părut frumos şi bun." Cella Serghi

18 ianuarie 2010

Carti : Si daca e adevarat... , Marc Levy


Probabil mare parte dintre voi ati vizionat filmul "Just Like Heaven"(Reese Witherspoon si Marc Ruffalo in rolurile principale). Ce legatura are asta cu titlul postarii?
Pai cand Steven Spielberg a cumparat cu 2 milioane de dolari dreptul de a ecraniza cartea s-a creat si legatura. Insa, atunci cand citesti povestea minunata care ia nastere..are mult mai mult farmec decat atunci cand privesti filmul.

Poate unora dintre voi nu v-ar placea datorita subiectului, oarecum iesit din sfera normalitatii..insa nu face parte din povestile clasice de dragoste cu care ne-am obisnuit..deja devenite banale.
Am inteles din aceasta carte, ca dragostea trece de barierele vietii ca poate invinge si moartea uneori; ca pentru persoana iubita esti capabil de orice, chiar sa-ti risti propria libertate..si ca nu trebuie niciodata sa ne lasam batuti, pentru ca viata e cea mai mare avere .
Am citit-o foarte repede , nici nu realizezi pentru ca suspansul este mare si iti doresti sa vezi ce urmeaza. Umorul ironic este la el acasa in aceasta carte si e numai buna de citit intr-o dup-amiaza de weekend.

Nu v-am convins? Cititi mai departe :

"Sa identifici fericirea cand se afla la picioarele tale,sa ai curajul si hotararea de a te apleca pentru a o lua in brate..si a o pastra .Asta-i inteligenta inimii. Inteligenta singura, fara aceea a inimii este doar simpla logica si nu e mare lucru de ea.Nimeni nu este proprietarul fericirii,uneori ai norocul sa ai un contract de inchiriere si sa fii locatarul ei.Trebuie sa-i platesti foarte regulat chiria altfel esti evacuat foarte repede."

"In lungul periplu ce te asteapta , sa nu-ti pierzi niciodata sufletul de copil, sa nu-ti uiti niciodata visele, ele iti vor fi motorul existentei,vor alcatui gustul si mirosul diminetilor tale. Curand vei cunoaste o alta forma de iubire decat aceea pe care mi-o porti mie(mama).Cand va veni ziua aceea,impartaseste-o cu aceea care te va iubi;visele traite in doi alcatuiesc cele mai frumoase amintiri. Singuratatea este o gradina in care sufletul se usuca,florile care cresc in ea n-au parfum.
Iubirea are un gust minunat,aminteste-ti ca pentru ca sa primesti,trebuie sa dai;Aminteste-ti ca pentru ca sa poti iubi trebuie sa fii tu insuti."


Katie Melua - Just Like Heaven
Asculta mai multe audio Muzica

Un comentariu:

Tu la ce te gândești?