"Nu trebuie să trec prin viaţă fără să las o urmă,o lacrimă,o tresărire din câte am avut pentru tot ce mi s-a părut frumos şi bun." Cella Serghi

30 septembrie 2009

Metodologia BAC 2010 ..sau cum isi bate ministerul joc de noi.

Probabil v-ati pus la curent..sau nu.Eu una acum am vazut .Ma mir ca nu dam bacu' de revelion, macar sa stim o treaba.Ne-au aruncat o pagina de prostii cu date ca sa ne inchida gura..restu depinde de noi. La engleza din oral s-a transformat in..examen serios, cu listening,speaking si cu proba scrisa.Oare de ce intra la probele orale?!Nu mai e nici cu admis respins..nici note..sau calificative..e cu.. ce au ei chef. Viseaza noaptea ca sunt in Franta sau eu stiu unde..iar a2a zi aplica aberatiile la noi.Ar putea totusi s-o ia treptat nu sa ne dea complet peste cap..dar cine sunt eu sa zic asta?Eh..cu Dumnezeu inainte.

Prima sesiune are următorul calendar (înscrierea elevilor se face în intervalul 14 - 18 decembrie 2009):
- probe orale:
11-13 ianuarie 2010: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A),
13-15 ianuarie 2010: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B),
18 - 29 ianuarie 2010: evaluarea competenţelor digitale (proba D) şi
19 - 22 aprilie 2010: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă (proba C);

Evaluarea competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se face prin trei tipuri de probe, după cum urmează: probă scrisă, cu durata de 90 minute, probă orală, cu durata de 10-15 minute și probă de înţelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute.


Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional. Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă se stabileşte de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate şi transmise de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar. Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă a candidatului se înscrie într-un borderou, care este semnat de cei doi examinatori. Aceeaşi procedură se aplică şi în cadrul probelor de evaluare a competenţelor într-o limbă străină şi a celor digitale sau cu precizarea că, în cazul ultimei probe, în funcţie de punctajul obţinut, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului, după cum urmează: 0-25 puncte - utilizator începător, 26-50 puncte - utilizator de nivel mediu, 51-74 puncte - utilizator avansat, 75-100 puncte - utilizator experimentat.- probe scrise (după încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a prevăzută pentru data de 11 iunie 2010): 28 iunie 2010 - Limba şi literatura română - proba E)a), 29 iunie 2010 - Limba şi literatura maternă - proba E)b), 30 iunie 2010 - proba obligatorie a profilului - proba E)c) şi 1 iulie 2010 - proba la alegere a profilului şi specializării - proba E)d).
Prima afişare a rezultatelor va avea loc în 3 iulie 2010 (până la ora 16.00) şi va fi urmată de depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00. Soluţionarea contestaţiilor se va face în perioada 5-6 iulie 2010, iar afişarea rezultatelor finale în ziua de 7 iulie 2010.
Sesiunea de toamnă se va desfşura între 23 august şi 8 septembrie 2010, înscrierile fiind stabilite pentru săptămâna 5-9 iulie 2010.

mai multe aici
http://www.edu.ro/index.php/pressrel/12865.

Succes..

2 comentarii:

  1. Calm! Totul va fi mai bine decat iti imaginezi!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am incredere ca va fi bine... si eu sunt tot ca tine... intr-a 12... si nah, pe o parte imi pare bine ca s-a schimbat- ca nu mai e ca anii trecuti... dar mi se pare naspa ca nebunia incepe din ianuarie... in fine:|.. cum ai zis si tu, isi bat joc de noi si noi stam si ne uitam :P

    RăspundețiȘtergere

Tu la ce te gândești?